hrcsenfrdehuitplrusl
hrcsenfrdehuitplrusl

Plaže Novalja

Malo je mjesta na Jadranu koja se kao Novalja mogu pohvaliti prekrasnim prirodnim plažama

Plaža GAJ

Plaža
GAJ

Ova plaža nalazi se uz samu šetnicu Luke Čemeljića i samo je 80 metara udaljena od naših apartmana. U blizini plaže se nalaze ugostiteljski objekti, autobusna stanica, tobako i marina.
Plaža BABE

Plaža
BABE

Plaža leži u plitkoj uvali zapadno od Novalje. Ovo je najplića i najtoplija među novaljskim plažama, s finim pijeskom te uskim obalnim pojasom. do plaže se može doći samo pješice , a na njoj nema ugostiteljskih ni sportsko-rekreativnih sadržaja.
Plaža TRINĆEL (PLANJKA)

Plaža
TRINĆEL (PLANJKA)

Plaža se nalazi sjeverno od Novalje, uz jugoistočnu obalu uvale Stare Novalje. Prekrivena je finim pijeskom, topla je i plitka i odlično uređena. Raspolaže s ugostiteljskom ponudom te raznim rekreacijskim sadržajima. Zbog odlične uređenosti i uvjeta koje ima, plaža od ljeta 2004. nosi Plavu zastavu.
Plaža LOKUNJE

Plaža
LOKUNJE

To je novaljska gradska plaža, smještena uz južni rub novaljske uvale. Šljunčana je, plitka i topla, sa zelenim pojasom koji je čini ugodnom za odmor i osvježenje u vrućim ljetnim danima.
Plaža CASKA

Plaža
CASKA

CASKA

Nalazi se istočno od Novalje, na mjestu nekadašnjeg rimskog grada koji je, prema legendi, stradao i potonuo u potresu u IV. stoljeću, a čiji se ostaci mogu naći u neposrednoj blizini plaže te na morskom dnu. Pristup moru je mahom pješćan. Morsko se dno vrlo strmo spušta što plažu čini izrazito dubokom. Na plaži postoji ugostiteljska ponuda te nešto rekreativnih sadržaja.
Plaža ZRČE

Plaža
ZRČE

Plaža Zrće nalazi se jugoistočno od Novalje i posebna je priča. Ona je najljepša i najatraktivnija novaljska plaža. Njezin obalni dio prostrana je šljunčana površina na koju u špici sezone može stati više tisuća kupača. Ulaz u more je šljunčan, a zbog strmog spuštanja morskog dna plaža je izrazito duboka.
Plaža STRAŠKO

Plaža
STRAŠKO

Plaža Straško, s istoimenim kampom, nalazi se južno od Novalje, u širokoj uvali otvorenoj prema pučini. Duga je oko 1,5 km, a nakon kratkog kamenitijeg ulaza u more, dolazi se na pjeskovito dno. Uz plažu se nalazi jedan od najvećih i prirodno najljepših kampova na Jadranu. Od ljeta 2004. godine plaža ima Plavu zastavu.
Plaža GAJAC

Plaža
GAJAC

Kamenita obala u koju se uvukla šljunčana plaža Braničevica sa morskim dnom pokrivenim bisernim pijeskom daju mu posebnu draž. Na plaži se mogu koristiti razni sportsko-rekreativni i zabavni sadržaji te kvalitetna ugostiteljska ponuda.
Plaža ČISTA

Plaža
ČISTA

Čista je također plaža na sjevernoj obali otoka. Inače susjeda Prnjici i Zrću, odlikuje se čistim morem i pješčanom obalom. Također pogodna za sve koji vole pješčane plaže i plitko more. Do Čiste možete doći automobilom i uživati u svim blagodatima ove i mnogih drugih plaža na tom području.
Plaža SV. DUH

Plaža
SV. DUH

Pješčano - šljučana plaža u sklopu privatnog autokampa "Sveti duh". Pola plaže je rezervirano za nudiste.
Plaža RUČICA

Plaža
RUČICA

Neotkrivena pješčana plaža do koje se dolazi kroz slikoviti predio zvan Kanjon kod Metajne. Plijeni čistim prozirnim morem i prekrasnim mjesečevim pejsažom.